Nu finns vi på Facebook!

Välkommen att besöka vår Facebooksida!
Där kan du läsa om föreningens aktiviteter och se resereportage från pågående resor.
Vill du vara med och bidra med material till vår Facebooksida? Kontakta Anna-Karin Staflin så lägger jag in dig som redaktör och därefter kan du göra Facebookinlägg på SGS sidan. Sprid gärna information om vår Facebooksida! Gilla och dela bland dina vänner.

 

Comments

Resemästare's picture

Hej Katrin! Vad bra att du frågar. Det är säkert fler som undrar. Ingen är utestängd från informationen på vår facebooksida. Sidan är öppen för alla och du behöver inte vara med i facebook för att läsa. På facebook ligger idag bilder och rapporter från SGS-resorna till Burma, Indien och Paraguay. Gå gärna in och kika! Viktig info till SGS medlemmar kommer precis som förut i Briefing och på våra träffar.

Jag håller med om att man kan ifrågasätta det lämpliga i att SGS uppmanar sina medlemmar till att använda Facebook.

Olika personer kan naturligtvis ha olika skäl till att använda eller inte använda Facebooks tjänster och för en del kanske det i första hand handlar om att man inte blir medlem därför att man inte är beredd att acceptera alla företagets villkor eller att man helt enkelt inte vill avsätta den tid som krävs för att sätta sig in i det ganska omfattande användaravtalet. En del av dessa personer kanske inte har något emot att besöka sådana sidor på Facebook som inte kräver inloggning och att SGS-rapporterna kan nås utan inloggning gör rimligen att fler kommer att se dem än om de endast hade varit åtkomliga för inloggade facebookmedlemmar. Men som Katrin påpekar, finns det SGS-medlemmar som aktivt har valt att inte använda Facebook, inte minst sedan det blev känt att företaget inte nöjer sig med att spåra sina egna medlemmars förehavanden på nätet utan även försöker spåra icke-medlemmar (www.idg.se/2.1085/1.619518/facebook-sparar-dig--aven-om-du-har-sagt-nej).

Jag är säker på att föreningens styrelse är medveten om att inte alla SGS-medlemmar vill använda Facebook och som Resemästaren skriver, kommer naturligtvis viktig information även fortsättningsvis att förmedlas via Briefing och på medlemsträffarna. Och dessutom här på föreningens egen webbplats, får man förmoda.

Jag tror att man kan se föreningens närvaro på Facebook som ett sätt att samla de SGS-medlemmar som har valt att använda Facebook och som uppskattar det företagets erbjudande. Dessutom kanske man sneglar på möjligheten att fånga upp några facebookanvändare som ännu inte är med i SGS. För de SGS-medlemmar som inte känner sig bekväma med att använda Facebook, eller som vill nå fler av föreningens nuvarande medlemmar, kan det vara värt att påpeka att det går att "reseblogga" i text och bild även här på föreningens egen webbplats (www/sgsresa.se/blog; om det är någon som vill ha hjälp med att komma igång så är det bara att höra av sig).