Paraguay 29 oktober - 9 november 2016

Sao Paulo 10 november - reserapport från Ann-Britt

Bilder från flygplatsen i Asuncion. Nu är vi i Sao Paulo och strax gå på vårt plan till Europa.  Allt under kontroll! 

 

Paraguay 9 november - reserapport från Ann-Britt

Nu är vi tillbaka i Asuncion.
Det var nog lite si och så med wifi därute i Regnskogen. Vi (Eva och Kerstin på bilden) intog vår frukost i morse i San Rafael och har sedan tagit oss hela vägen tillbaka till Asuncion, där vi just checkat in på hotell Portal del Sol. Känns som att detta varit vår fasta punkt i tillvaron under de här två veckorna. Återstår bara avskedsmiddag och att ta oss till flyget imorgon. Allt har gått bra. Ingen har blivit sjuk, inget har tappats bort och ingen har blivit bestulen eller på annat sätt råkat ut för något otrevligt. 

Frukost i San Rafael

 Vårt hotell i Asuncion, Hotel Portal del Sol

 

  

Idag har vi gjort ett antal vandringar i den sällsynta Atlantregnskogen. Vi har sett vrålapor vid flera tillfällen, men tyvärr inga capuccinapor. Ovan ser ni några bilder från Regnskogen. Först en bild från själva regnskogen, sedan apstege, en ormbunke, en stryparfikus och en skylt som visar att regnskogen här i San Rafael är väl skyltad

 

Paraguay 8 november - reserapport från Ann-Britt

Idag har vi haft en kulturdag. Har besökt franciskaner- och jesuitlämningar, handlat hattar och textilier samt varit nere vid Panamafloden, där sportfiske är en stor aktivitet. Bättre vägar på den här sidan Asuncion. Vi ser naturligtvis mycket djur och annat tack vare våra utmärkta guider.

Franciskanerkyrkan utanför Yaguaron

 

Fiske på Panamafloden

 

Försäljning längs vägen 

 

Paraguay 7 november - reserapport från Ann-Britt

Nu har vi fortsatt vår resa ner till San Rafael och regnskogen. Började morgonen med vandring i galleriskogen vid naturreservatet Yacyreta, där vi såg Agoti och ett flertal vrålapor. Har sedan varit mer kulturella och besökt några jesuitlämningar, som är på Unescos världsarvslista. Ser fram emot ett antal vandringar i regnskogen imorgon, den första startar kl 05.30. 

Jesuitlämningar

 

Utsikt från lunchrestaurangen med Argentina på andra sidan floden

 

Ölen serveras alltid i ishink

 

Panamafloden

 

Vår guide Paul

 

Paraguay 6 november - kort rapport från Ann-Britt

Hej igen! I dag såg vi en 9-bandad bälta och den lievingade nattskärran.  

 

Paraguay 5 november - reserapport från Ann-Britt

Hej, nu är vi tillbaka i Asuncion efter resan upp till Chaco. Känner oss rätt mätta på bilåkande för tillfället, och håller på att smälta alla intrycken från några intensiva dagar
Har gjort Asuncion i kväll. Ätit god mat, druckit gott vin och haft det trevligt tillsammans. I morgon bär det av söderut. Allt har fungerat jättebra, alla är fullt friska och på gott humör. 

Vi lämnade Enciso och trädet med alla munkparakiternas bon.

 

Vi njuter av god mat och trevlig samvaro och vi dricker viner vi känner igen

 

Vi försöker i alla fall hålla rutorna på bilen rena

 

 

Paraguay 4 november - hälsningar från hela gruppen genom Ann-Britt och Kerstin

Hej, här kommer en hälsning till alla SGS-are från oss som är i Paraguay. Vi har det fantastiskt bra. Vägarna är ju inte så bra, gropiga, sandiga och allmänt dåligt underhållna. Men bilarna är bra och chaufförerna fantastiska. Bra med luftkonditionering, när det är 40 grader varmt. Vi har sett tapir, bältor, maror och en korallorm. Massor med blommande Nattens Drottning. För att inte tala om alla storkar, hägrar och andra våtmarksfåglar. Resan rekommenderas mycket varmt. Hälsningar från oss alla genom Kerstin och Ann-Britt 

 

Paraguay 3 november - reserapport från Ann-Britt

Efter ett häftigt oväder under natten sjönk temperaturen till mera normala ca 20 grader. Har sett tapir, chacouggla och mycket  annat - men inga större kattdjur. Grabbarna fixar också bra mat. 

 

 

Paraguay 1 november - reserapport från Ann-Britt

Vi har det fortfarande bra! Just hemkomna från nattexkursion och middag (ja i den ordningen) nu kl 23. Har sett massor av fåglar idag, många kajmaner, flera bältdjur och ett antal stora spindlar. Varmt! 40 grader mitt på dagen idag. Ska bli varmare imorgon!  Hoppas ha internet igen på torsdag kväll, då vi är tillbaka i Loma Plata. Bifogar en bild på hur det såg ut längs vägen hit upp. 

Så här ser vägarna ut i Chaco och jeeparna är moderna fyrhjulsdrivna fordon med luftkonditionering. Det behövs i värmen!

 

Paraguay 31 oktober - reserapport från Ann-Britt

Gruppen vandrar vid Laguno Capitan. Allt fungerar jättebra . Bra hotell, trevlig grupp, jättefina Jeepar, fantastiska guider Paul - och Anders naturligtvis. Jag återkommer med mer info om vad vi sett - och fler bilder.

 

 

 

 

Strövtåg i Paraguay

Comments

Roligt att läsa om tidigare gruppers resa. Har just kommit hem

från sista resa.