Vilda Paraguay 10-21 november 2016

Cristalino River 23 november 2016 - Reserapport från Monica Andersson
Längs Christalino River kunde vi se 15 st långnosade fladdermöss på rad!

 

Iguassu 23 november (förlängningsresa på egen hand) - Reserapport från Monica Andersson

Hej! Skickar en bild från Iguassufallen som finns både på den brasilianska och argentinska sidan. Vi har besökt bägge sidorna.
Detta är Sydamerikas största sevärdhet och det gör verkligen skäl för att just vara en mycket stor sevärdhet.Ingen bild i världen kan göra attraktionen rättvisa! Nu fortsätter vi in i Amazonas och blir där i 4 dygn, då blir det fågelskådning och lite av djurlivet där!
Med vänlig hälsning
Monica, Åke och Kristina Andersson 

 

Paraguay 20 november - Godingar contra vampyrer! Reserapport från Monica Andersson

Hej
Här kommer några bilder på White line broad nose bat. Dessa är väldigt viktiga för regnskogen! Fotat dem direkt från kamerans bilder som ni ser! Sista bilden visar bl.a. hur fina tänder man får när man lever på grönt!

  

 

Paraguay 16 november - reserapport från Monica Andersson

På väg till nordvästra Chaco gjorde vi ett stopp för att titta på den riktiga, egentliga vampyren. Såg fram emot att möta dem öga mot öga denna gång och inte som i november 1992 i Surinam, då jag blev biten av en vampyr när jag låg och sov!


Bilderna nedan visar ett par ur en grupp på 7-8, vilka kan sägas var inneboende hos några paraguayer, i ett utrymme som husfolket inte använde. Där har vampyrerna sin utgångspunkt för den nattliga jakten på blod. Ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje! Vampyrerna har skyddat boende och värden fick en slant när någon kom på besök. Ett intressant besök, att studera vampyrerna på riktigt nära håll, om än lite läskigt när de visar tänderna! Lukten var inte den bästa, såklart ingick inte städning i upplåtelsen. Denna vampyr som är den enda blodsugande art som finns, delar med sig till övriga i gruppen av det blod de suger i sig under nattfärderna. Blir en rabiessmittad blir de andra också smittade. Guldgrävarna i Surinam var garderade mot att bli bitna och smittade de sov med kängorna på! Den historien fick jag höra först efter att jag blivit biten!