asien

Öster om Wallacelinjen-Indonesiens natur med Anders Haglund 2019

2-3 veckor i oktober 2019. Resan planeras i samarbete med Anders Haglund med tyngdpunkt på Sulawesis nationalparker och kultur, men tanken är att vi även ska besöka andra intressanta områden i Indonesien. Nedan är exempel på nationalparker, men vi kan inte besöka alla, utan får begränsa oss till 2–3 öar/områden. Vår resa är i planeringsstadiet och du får gärna vara med och påverka!

 

INDIEN 2019 med Margaretha Thyr – 22 DAGAR

Indien - Gujarat och Himachal Pradesh, 22 dagar

Datum
Resa 1: 22 februari – 15 mars 2019
Resa 2: 15 mars – 5 april 2019

Vår resa går genom byar och samhällen i Guja­­­rat och Himachal Pradesh i nordvästra Indien, två av Indiens 28 delstater. Resan inne­håller mycket och av skiftande slag men "hänger ihop" på ett magiskt sätt: unikt hant­verk av olika slag, livet i stor­stad och byar, möte med olika etniska folk­grupper, miljö­projekt och miljö­aktivister, arkitektur, konstnärskap, stads­­planering, säll­­synta djur­­arter och rikt fågel­liv, öken och bergs­­­trakter, hinduism och buddism, jainism, kolo­nial­­histo­ria, tempel, världsarv, kungapalats, hyddor, trädgårdar slättland och höjder - och inte minst vår egen plats i allt detta.

Från Kunming till Calcutta 2016

Burma. Foto: Staffan Tamm.På senare år har gränserna från Burma öppnats till Kina och nu senast Indien. Vi följer historiska Burma Road genom några av Kinas, Burmas och Indiens mest intressanta områden. Vi färdas genom ett storslaget landskap över floderna Mekong, Salween, Irrawaddy och Chindwin. Vår resa börjar i Kunming, landar halvvägs i Mandalay och avslutas i Calcutta. I övrigt rör vi oss genom vackra bergsområden som i alla tider varit väldigt svårtillgängliga. Hela området befolkas av olika etniska minoriteter, bland annat bai och dai i Kina, shan och chin i Burma samt meetei och naga i Indien.

13 november – 7 december 2016
17 november – 10 december 2016 (fulltecknad)

Tags:

Palestina och Israel 2015

En resa till Palestina och Israel gör oss också påminda om den pågående konflikten i området. Vår resa tar inte ställning i frågan utan det är upp till var och en att bilda sig sin egen uppfattning.

November 2015

Prenumerera på RSS - asien