INDIEN 2019 med Margaretha Thyr – 22 DAGAR

Övergripande Information

Reseidé 

  • Resan sträcker sig över ca 3 veckor. 
  • Vi reser med flyg, tåg, buss safarijeepar och bilar.
  • Vi kommer i kontakt med flera olika etniska folkgrupper.
  • Vi har utrymme för att ”ta vara på” det vi möter under färden. Det kan vara ett bröllop, en begravningsceremoni eller skolbarn på väg hem.
  • Även om resan inte är inriktad på ett specifikt område, så kommer det att bli en betoning på djur, natur och hantverk.
  • Vi bor inte lyxigt men i intressanta hotell/gästhus med olika karaktär.
  • Vi stöder det lokala samhället genom att välja lokalt ägd logi och anlita lokala guider där så är möjligt. Även att köpa hantverksprodukter är ett stöd och en uppmuntran. 
  • Om möjligt ta vara på önskemål som kommer från dig som är med på resan.
  • Vi samtalar med varandra och med de vi möter om miljö, livsvillkor, om vardag och fest. 

Guider
Vi har guider i Ahmedabad, Dharamsala, Shimla och Chandigarh. I de byar vi besöker i Gujarat finns inga lokala utbildade guider då detta är icke turistiskt område. Däremot finns det byinvånare som delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Dessutom har vi vår nationelle guide, som också är vår lokala arrangör, med på hela resan. Han har goda kontakter i byarna.  I Gir har vi naturguider och i Little Rann of Kutch fungerar chaufförerna även som guider.

Boende
Vi bor varierat men inte lyxigt, ca 3 stjärnor i gamla palats, lodger med hyddor, hotell från kolonialtiden, tibetanskt, och ”vanliga” hotell. Ibland i de små hotellen får vi dela upp oss.  Några bor i huvudbyggnaden och några i annex. På något hotell finns endast 8 rum, så vi kan inte lova enkelrum vid alla övernattningar. De boenden som beskrivs i detta program är preliminära men strävan är att boka dessa eller likvärdiga.

Måltider
De måltider som ingår beskrivs med Frukost, Lunch, Middag.  ”Middag” betyder ibland buffé och ibland en bestämd meny. Ibland har vi medhavd lunch. 

Preliminärt program
Det program som presenteras i PDF:n är preliminärt. Den här resan är den första i sitt slag med kombinationen av Gujarat och Himachal Pradesh. Jag, Margaretha Thyr, var i Himachal Pradesh våren 2017 och nu våren 2018 kommer jag att besöka Gujarat. Utifrån mina erfarenheter där kommer jag att bearbeta programmet. Det kan handla om att tidsschemat måste kännas bra, vilka byar jag vill prioritera, kanske hittar jag något intressant jag vill lägga till, osv.  Men routen är densamma. Inte heller är programmet klart för dag 1–2 samt dag 21–22, eftersom det är beroende av flygtider, som ännu inte är tillgängliga.  

Vi räknar med att ha ett färdigt program till SGS:s vårmöte 2018. Men sen kan ju detta också komma att behöva modifieras på grund av väder, vägar och annat som man inte kan råda över. Tidsangivelser i dag för dag-programmet avser enbart själva restiden.   

Resefakta

Preliminära datum 2019

Resa 1: 22 februari – 15 mars 
Resa 2: 15 mars – 5 april 

Budgeterat pris

50 000 - 53 000 kr

Antal deltagare 10 - 14 personer
Färdledare Margaretha Thyr
Producent Gränslösa Resor

Du kan göra intresseanmälan för resan genom att klicka på länken nedan och registrera dina uppgifter.

Intresseanmälan RESA 1: 22 februari - 15 mars 2019
Intresseanmälan RESA 2: 15 mars - 5 april 2019

Lotta Borgiel på Gränslösa Resor besvarar frågor och tar emot anmälan:

Adress: Gränslösa Resor
Marsjö Hvillan
643 94 Vingåker
Telefon: 0151-209 00
E-post: info@granslosaresor.se