Blogg för Bengt Cederfelt

SGS Öst 7 mars

På lokalträffen visade Stefan Karlsson bilder och berättade om Albanien.

Stefan som är van resenär, fotograf och vandrare visade hur varierat Albanien är.

Själv gav jag mig på utmaningen att presentera hela Tyskland genom alla tider på en timme.

Jag hade skrivit ner stolpar som jag försökt memorera och väva korta upplysningar kring. Det var ändå för mörkt för att läsa ett komplett manus.

Nordamerika 2014 augusti/september

Samling i Seattle måndag 18 augusti 2014. Lars-Eric som ”bara” flugit från New York anländer först till City Hostel och har redan betalat vistelsen när jag anländer i skymningen efter ett byte i Chicago. Christer och Eje som hade en lite jobbigare flygning från Köpenhamn anländer som planerat kring midnatt, och nu talar vi förstås lokal tid, givetvis, men detta bör ändå understrykas i just detta sammanhang. Alla dygn har ju inte 33 timmar.

Nagaland 2 december 2016

Igår for vi med bussen från Imphal i Manipur till Kohima i Nagaland. Synnerligen undermåliga vägar, typ cykelfart. Dock finns härliga kuperade vyer och folkgrupperna här är ett kapitel för sig. Peter Ragge har lagt upp några foton från Näshornsfestivalen på sin fb-sida. Han försöker maila några bilder till Anna-Karin som hon kan publicera. Annars har jag lärt mig att lyfta på långkjolen när man går upp för en trappa. Nagaland har dock inget kjolväder. Riktigt kyligt om kvällarna så ta med ordentliga kläder hit. Igår uppträdde flera lokala artister på hotellet.

Yunnan 16 november 2016

Vi kom till Kunming enligt plan, i samma plan som Qatars landslag som spelade VM-kval igår. Peter Nyman blev orolig när det stod 3 timmars bussresa i programmet till Weishan. Vi var framme efter kl 18. Idag har vi färdats genom kuperade och frodiga landskap. Här i Nuodeng ska vi stanna två nätter. Facebook fungerar inte i Kina. Men annars löser sig det mesta. Peter Ragge har med sig en tablettdator med vilken detta skrivs. Alla hälsar, genom Bengt C.

Prenumerera på RSS - Blogg för Bengt Cederfelt